Forsvind muk! – 3 nemme steps

Forsvind muk

EQUUS CURA har skabt et unikt produkt, PREVENT, som får mukken til at forsvinde, nemt og enkelt.

Læs her hvordan du bruger PREVENT, samt få gode råd og nyttig viden omkring behandling af lidelsen. 


Step 1 – Skyl hestens ben rene

DET GODE RÅD: Brug en vandslange og undgå brug af børste eller svamp, da dette kan virke som sandpapir, og kan skade det øverste hudlag. Et skadet hudlag vil give øget risiko for muk. 

NYTTIG VIDEN: Der findes både argumenter for og imod, at skylle ben på sin hest for at undgå muk. I udgangspunktet kan det faktisk være en fordel at lade mudderet sidde i stedet for at skylle det af. Årsagen til dette er, at mudderet trækker fugten med ud, når det tørre op. Dermed virker mudderet udtørende. MEN! mudderet på foldende er fyldt med bakterier fra jord og efterladenskaber. Derfor har vi udviklet PREVENT, som udtørrer og skaber et bakterieresistens miljø, helt uden brug af kemikalier. 

Hest der får vasket hov

Step 2  Påfør PREVENT

DET GODE RÅD: Påfør en tilpas mængde. Påfører du for lidt, vil produktet ikke have den ønskede effekt, mens overskyden produkt blot vil drysse af. Den præcise dosering er svær, men en tommelfinger regel er, at når området er dækket af et tyndt hvidt lag, så er dette en tilpas mængde. Produktet skal være synligt. 

NYTTIG VIDEN: Brug PREVENT 2-3 gange i ugen, for at forebygge og dagligt i tilfælde af udbrud. 

PREVENT på hestehov

Step 3  Lad virke

DET GODE RÅD: Det er en fordel at hesten stilles på boks efter påførelse, således produktet ikke slides af. Står hesten i løsdrift, vil et par timer om ugen på tør bund være nok til en forebyggende effekt. 

NYTTIG VIDEN: PREVENT skal ikke fjernes, det falder selv af når alt fugten er væk. Overskydende produkt kan børste af dagen efter. Produktet hæfter typisk 5-9 timer. 

MUK – FØR OG EFTER

muk hest kodeEquus Cura Prevent
               Dag 1.                            Dag 20. 

muk ben førmuk ben efter behandling
               Dag 1.                           Dag 15. 

 

 

Bliv klogere på muk hos heste her.