Hesten som atlet – Pleje af muskler, led og sener

HESTEN SOM ATLET PLEJE AF HESTENS MUSKLER OG SENER

Hestens bevægeapparat er noget af det vigtigste, for en sund og velfungerende hest. Hestens ben består af meget lidt muskelmasse, men til gengæld er der en masse led og sener omgivet af tykt bindevæv. Det er hestens sener og led som giver hesten de elegante, hurtige og eksplosive bevægelser vi som ryttere forventer af vores hest. 

Heste i sporten skal betragtes som enhver anden atlet, det er derfor vigtig at tage sig rigtig godt af hestens led, muskler og sener, hvis du ønsker en hest som holder på lang sigt i sporten. 

I dette indlæg kan du læse mere om hvad du kan gøre for at holde din hest i topform. 

 

Almindelige årsager til ømhed hos hesten

Der kan være mange grunde til at hesten bliver øm, i muskler, led og sener. 

Hesten kan under træning eller på folden, lave en uhensigtsmæssige bevægelse som skaber en overbelastning. Vi kender det fra os selv, når vi vrikker rundt, løfter noget fra jorden, ligger forkert om natten eller ligende. Det samme kan ske for hesten. Disse tilstande normaliseres ofte hurtigt igen og kræver ikke yderlig behandling. Ved længerevarig gene kan en massage med en varme massagecreme hjælpe til hurtige normalisering. 

 

Den hyppigste årsag til ømme muskler, led og sener skyldes ofte intensiv og hård træning. Dette kommer ofte til udtryk ved en usamarbejdsvillig hest. 

Hvis du som rytter ved at hesten er kørt hårdt i nogle dage i streg, fx. ved deltagelse i et stævne, kan det være en god idé at give hesten en fridag. Her menes ikke en dag i boksen, tvært imod. Det vil være en stor fordel at give hesten en dag på fold, hvor den kan græsse, strække rykken og musklerne, sammen gå rundt og holde kroppen smidig og varm. 

Hvis hesten ikke kan eller vil stå på fold en hel dag, kan en skovtur i løs trav med lange tøjler og sænket hoved være med til at frigøre ømheder i musklerne, samt smidiggøre led og sener. 

 

For at sikre en holdbar ridehest er særligt “fridagene” vigtige at prioritere, da det er her hesten får lov at restituere. Som nævnt ovenfor betyder det ikke en dag uden træning, men blot en anden og mere løsgørende form for træning. 

 

Hjælp hesten med restitution 

Hesten er din atlet – og du er hestens træner. Det er uanset sportgren vigtigt at holde atleten i topform! 

Efter en hård træning kan du gøre meget for at hjælpe hesten med at restituere hurtigere og bedre. Du får her nogle tips til at passe godt på din atlet. 

  • SKRIDT AF! Det vigtigste punkt for top-atleter er udstrækning efter træning. For hesten er det en god lang afslappet skridt tur med sænket hoved og lange store skridt. Lad hesten skridte i et godt tempo til hesten ikke puster mere, eller minimum 15 min! 

  • Afkøl led og sener – På varme dage er det svært for hestens led og sener at køle af efter træning, skyl derfor hestens ben i ca. 3-5 min pr. ben med koldt vand. Dette kan erstattes med kølegamacher, som hesten kan have på ca. 20 min efter træning.
MUSCLE
  • Løsgørende massage for musklerne – Efter en hård træning kan det vær svært for musklerne at slappe af igen, du kan derfor med fordel anvende en massagecreme og som sammen med en let massage øger blod cirkulationen i musklerne og derved sikre hurtige restitution. 

MUSCLE – Restitution af muskler og sener

299,00 kr.

MUSCLE er en massagecreme til heste uden parfume, men med et højt indhold af japansk pebermynteolie. Plejeproduktet er fri for parabener og konserveringsmidler. Pebermynteolien har en varmende effekt på huden, som særligt aktiveres under massagen. Efter endt massage, vil pebermynteolien virke kølende på området. Kombinationen af varme og kulde har lindrende effekt på muskler, led, sener og lokale hævelser.

  • Kølende effekt
  • Varmende effekt under massage
  • Lindre ømme muskler og led
  • Muskler og sener restituerer hurtigere
  • Uden parfume, parabener og konserveringsmidler
  • 500 ml.
Varenummer (SKU): 1294 Kategori:
Læs mere