5 ting hestefolk ikke forstår…

5 ting hestefolk ikke forstår
 

Jeg har samlet 5 ting, som hestefolk bare ikke forstår! 

Hvor bliver alle mine penge af!?

Du knokler på jobbet for at få den fedeste hyre til den første. I næste måned er det DIN tur til at få nyt tøj! – Tænker du. Men har du set de nye sæt i forårsfarver fra SD? Det er et MUST HAVE!

Hvis ikke du bruger dine penge på nyt lækkert udstyr, så er det HELT SIKKERT at i den her måned, ødelægger hesten sit dækken, taber en ny grime hver uge på folden, smider en sko eller stopper med at spise det foder den ellers har spist i flere år. Måske spiser din hest slet ikke foder, men smasker pengesedler, mønter og dankort… 

Hvem har tid til “selvforkælelse”? 

Veninderne: “i morgen skal jeg have en mig-mig-dag, med hårkur, ansigtsmaske og manicure” 

Du tænker: Hvem har dog tid til det! 

Imens har du sat hele lørdagen af til pudsning af hestens udstyr, vask af man og hale, en ekstra god børste tur (det er jo weekend), yndlings mashen er sat i blød. Nu skal hesten rigtig forkæles.

Hvad er tømmermænd? 

Byturen med veninderne var et hit! Men som altid smuttede du hjem som den første. Klokken 06.30 søndag morgen springer du ud af sengen og hopper i ridetøjet. Staldens heste venter på deres morgenmad. 

Klokken lidt i 11, vågner veninderne på chatten og brokker sig over hovedpine, kvalme og tømmermænd. De snapper billeder fra sengen kl. 15.00 hvor de ser Netflix og spiser chips og dip. De er ikke engang stået op endnu!! 

Du ser det selvfølgelig først kl. 18.00, når du kommer hjem fra stalden, efter en hel dag med fodring-mugning-udluk-ridning-indluk-fodring og derimellem har du fejet staldgangen et utal af gange. 

Du har ikke tid til tømmermænd. 

Hvorfor er min bil altid beskidt?

Yay! Du har lige rengjort din bil. Den er vasket, støvsuget og ryddet op.

Nu venter hesten, som bare lige hurtig skal ordnes, den har fri i dag. Du tager afsted i dine hvide sneakers og dine yndlings jeans, som du skal have på om til en veninde senere i aften. Du skal jo ikke ride, så hvorfor skifte? 

En hurtig mugning af boksen, skoene har holdt sig hvide (endnu), men de er til gengæld fyldt med halm, som klæber til dine snørebånd og strømper. 

Du springer ud på en mudret mark for at hente hesten. Du er overbevist om, at du godt kan undgå at gøre dine hvide sko beskidte. Men du tog fejl! Hesten kommer jo ikke når du kalder, og du må springer på tåspidserne gennem mudderet for at hente den. 

Dækkenet trænger til en vask, så du får lagt et rent dækken på hesten, efter en hurtig strigle tur. Det er forår, så du har nu heste hår overalt! Pyt. Hesten er ordnet. Du tager det våde beskidte dækken i hånden og smider de ind på bagsædet i bilen. Hvorfor bruge bagagerummet? 

I morgen kan du støvsuge bilen IGEN. Du har slæbt halm, hø, mudder, sand og hestehår ind i bilen. Og det var bare på én staldtur.

Og nu skal du alligevel hjem og skifte tøj, pille hø ud af sko og strømper og vaske de værste mudder af dine sneakers. 

Hvor er alle mine ting?

Uanset hvor meget du prøver at holde orden på dit sadelskab lykkedes det bare aldrig! Når du har redet skal tingene mases ind for at du kan dreje nøglen og låse. Ovenpå skabet ligger der tonsvis af beskidte underlag og dækkener. 

I dag skal hestens man rykkes, men hvor har du nu lige lagt den lille mankam? 

ALT skal ud af skabet! Men det er jo godt nok, for så kan du jo for tredje gang i denne uge, få lavet et system i skabet. 

Sadelskabe er ALTID for små… 

Af: @Louiseveirup

 

Måske du kan nikke kendkendende til en eller flere af disse ting. Hestefolk er et helt særlig folkefærd. Læs her om 10 ting hestekærester ikke forstår. Eller find nogle flere ting at bruge penge på her!